lördag 23 maj 2015

Det närmar sig!

Jag gissar att många kommer att bänka sig framför tv:n i kväll för att se hur det för Måns Zelmerlöw i Eurovisionen. På musiklektionerna har inte helgens final uppmärksammats desto mera. De flesta har väl ändå koll på att det är i kväll som tävligen avgörs, så på musiklektionerna har vi istället koncentrerat oss på andra saker. Här ska ni få en tjuvtitt av vad som kommer att hända på sista skoldagen. Slipsen är knuten och leendet sitter på läpparna. Alldeles snart är eleverna redo för att underhålla skolavslutningspubliken. Hoppas vädergudarna är med oss då!



Så här kan det se ut när man ska lära sig en melodi på gitarr. Notbilden kallas för tabulatur. Skolans äldre elever har full koll på vilken låt detta är. Frågan är om Du vet? Rätt svar hittar du längre ner i inlägget.


Man kan tro att det är roliga timmen som pågår här nedan, men det är faktiskt Stora kören som kör en uppvärmning i form av leken Amöba. En fruktansvärt rolig lek som garanterat får alla att börja skratta. Tänk dig en gråsugga som rullar fram på golvet och en apa som flamsar runt och gör roliga ljud. Vem har sagt att kör enbart handlar om att sjunga?!



Trevlig fortsatt helg!

(Rätt svar: Blinka lilla stjärna)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar