söndag 24 april 2016

Garageband, Kompispatrullen och musikmemory

Denna vecka var det dags för femmorna att jobba med ett musikprogram som heter Garageband. För att lära sig grunderna i programmet hade jag förberett en specifik uppgift som alla skulle utföra. På grund av detta blev inte låtarna särskilt unika, men det verkade inte störa eleverna ett dugg. Tvärtom var det många som blev väldigt ivriga och motiverade. Till deras förtjusning ska vi under inkommande vecka fortsätta med Garageband, och då ska vi börja göra egen musik.

En elev i Leopardklassen berättar om en musikgrupp som hon forskat om.



I veckan har musikgruppen Kompispatrullen besökt skolan och underhållit eleverna i åk F-3 med musik och rörelse. Alla elever fick dessutom ett eget armband som det stod "Du duger" på.



Tvåorna har lekt musikmemory som går ut på att två elever blir utsedda till spelare och resten av eleverna fungerar som "kort". Medan spelarna är ute ur klassrummet hittar de andra eleverna på en klapprytm tillsammans med en kompis som de sedan ska utföra om en av spelarna kommer och lägger handen på ens axel. Den spelaren som hittat flest par vinner. En uppskattad musiklek, kan jag tala om för er.

Trevlig kommande vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar