onsdag 15 juni 2016

På återseende

Nu är det sista gången som jag för denna termin uppdaterar musikbloggen, och eftersom det nu blir en längre paus för min del så går mina tankar automatiskt tillbaka till den stund då min tid på Gripsholmsskolan tog fart. Hur sammanfattar man fem år utan att skriva en hel roman?!

Det har varit en intressant resa som framför allt gett väldigt mycket, men som också givetvis har haft sina utmaningar. Särskilt under den perioden då jag undervisade heltid och samtidigt försökte inreda musiksalen från grunden. Men konstigt nog tänker man inte på det när man är mitt i det. Tidigare idag satt jag utanför musiksalen och skrev på detta blogginlägg och såg då skylten som det står "Musiksalen, Musiklärare: Maarit Ekholm" på. Då högg det till i hjärtat. Musiksalen - mitt andra hem... I höst blir salen en annan musiklärares andra hem, men det känns faktiskt helt okej. Jag är övertygad om att musikglädjen kommer att fortsätta i samma anda som den hittills gjort. 

Jag vill passa på att hylla mina musikelever för en fantastisk insats på årets skolavslutning. Jag är så otroligt stolt över Er alla och jag hoppas innerligt att Ni själva är nöjda och stolta över Er själva. Det är ingen självklarhet att en skola med 350 barn framför ett program där så gott som alla elever är involverade. Det är häftigt, tycker jag! I framtiden när ni är stora så hoppas jag att ni ska kunna blicka tillbaka och se det som något positivt.

Sedan jag började på Gripsholmsskolan har skolan förändrats väldigt mycket, men den familjära stämningen bland jobbarkompisarna har vi ändå lyckats bevara, och just idag är det det som känns jobbigaste. Efter fredagens uppvisningar var det det faktum att jag inte får följa elevernas utveckling i nästa år, så känslorna går verkligen i vågor. Flytthetsen gör dock att tankarna hålls på det praktiska, och det är väl lika bra. Känslorna kommer att komma ikapp, det är jag övertygad om, men då befinner jag mig förhoppningsvis på sommarstugan och kan passa på att sola samtidigt som känslorna tar överstyr. ;-)

Tack alla musikelever, tack alla föräldrar, tack alla härliga kollegor och tack Nina för denna tid! Jag vet inte vad mer jag ska säga just nu, bara att jag hoppas att ni får ett alldeles uuuuunderbart sommarlov! Det känns jobbigt att säga hej då, så det får bli på återseende istället.

Många kramar från lilla mig!



Jag ska avsluta med lite foton från förra veckans undervisning, städning, genrep och avslutning. 

 

Tigrar in action.





Leoparderna hade också lite uppvisningar.






Avslutningar med Lilla kören och Mellankören. 
Hoppas alla dessa godingar vill fortsätta sjunga i höst.

"Stora" Lilla kören.

"Lilla" Mellankören.

Inte ens personalen kom undan musikläraren. Väldigt roligt med kollegor som bara efter några övningar klarar av att sjunga fyrstämmigt. Hoppas det blir en tradition med personalkör!



Genrep i vackert väder: 



Och lite sortering där emellan:


Till alla lycka blev det bra väder även på avslutningsdagen. Till och med solen kom fram och förgyllde dagen ytterligare.

Coola elevbandet som bestod av en trummis, basist, gitarrist, keyboardist och två saxofonister.

Strax innan åk 6-8:s dans- och sånguppvisning. Eleverna längst fram gick på tvåan när jag började jobba på GHS. Det ger en lite perspektiv. :)


Ingen tvekan om vem som är mest exalterad. :-D

På återseende!


2 kommentarer:

  1. Joo, Maarit. Nu har sommarlovet gått och om ett par dagar börjar skolan igen. Det kommer att vara tomt utan dig! Hoppas att du har det riktigt bra och välkommen tillbaka "hem"igen sedan! :-)
    Kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Petra! Tack för dina värmande ord. Det kändes ledsamt att gå in på GHS facebook-sida igår och se bilder från skolstarten. Då slog det mig på riktigt att jag inte ska få träffa eleverna i år. Om några veckor får jag dock lära känna 350 nya barn på Christ Care School i Ghana, så det blir spännande. Ha det så gott och hälsa barnen! Kram

      Radera