söndag 17 december 2017

Tillbakablickar

Oj vad tiden rusar iväg! Har ju knappt hunnit blogga i höst och snart är det jullov. Så därför vill jag nu passa på att med hjälp av bilder berätta lite vad som hänt i musiksalen och på skolan vad gäller musik de senaste månaderna. 

Vi börjar med oktober. På FN-dagen 24.10 hade jag äran att få dirigera och ackompanjera detta härliga gäng, nämligen Lilla Kören, som bestått av ca 25 sångglada barn:




Det var pirrigt innan programmet körde igång, men sedan gick det bara av farten. Och bra lät det!


Symbio

På högstadiet har vi haft besök av ett band som heter Symbio. De klassiska folkinstrumenten vevliran och dragspelet fick för ovanlighetens skull stå i rampljuset och jag tror inte jag var den enda som kunde sitta helt stilla när dessa två skickliga musiker spelade sin egen musik som minst sagt svängde. 


SCHOTTIS!

Höstens tema Finland 100 år har självfallet också uppmärksammats på musiklektionerna. Här dansar fyrorna schottis, som var en vanlig dans på bröllopen i Svenskfinland förr i tiden. Då var bröllopen en mycket stor händelse och kunde hålla på upp till tre dagar!


Däremellan har det jobbats lite mer seriöst. Här skriver sexorna instrumentprov.



Mellankören har inte enbart sjungit i höst utan de har dessutom spelat instrument. Duktiga elever, må jag säga!



Och sedan kom den efterlängtade dagen (enligt vissa i varje fall ;)). Finlands självständighetsdag uppmärksammades stort med en samling för hela skolan uppe vid nya Campus. En stämningsfull morgonsamling med bland annat Finlandiahymnen som framfördes av måttligt ivriga elever. ;-) Inte lätt när man har en finlandssvensk musiklärare...



November månad har präglats av lite mer självständigt arbete när eleverna i åk 7-8 har skrivit egna låtar som de sedan spelat in.


Och sedan har det givetvis övats inför årets julfest. Sexorna har övat melodispel på tonrör och kämpat på med clave-rytm, som tenderar ploppa upp i lite olika låtar efter att musikläraren tillbringat tre månader i Ghana förra hösten. Där var clave-rytmen grunden i all musik. Mycket svängigt, som även verkade smitta av sig till publiken på torsdagens julfest när sexorna drog igång.



Och inte att förglömma tomteluvor! Alltid trevlig med lite julstämning i musiksalen.

Trevlig söndag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar