måndag 19 maj 2014

Musikalen Fred & Marie

Förra veckan var en väldigt speciell vecka, åtminstone för skolans förskoleklasselever. När  skolveckan nådde sitt slut hade eleverna hunnit ha fyra föreställningar av musikalen Fred & Marie fördelat på fyra dagar. Tänk det! Fyra föreställningar, och eleverna är bara 6-7 år gamla. Och vilket fantastiskt jobb de gjorde! Jag är otroligt imponerad över elevernas förmåga att leva sig in i en känsla och lyckas förmedla den känslan till publiken med hjälp av sång och lite rörelser. Musikläraren var mycket stolt, trots att jag bara varit med och övat sångerna med eleverna och bidragit med koreografi. Men det var häftigt att få vara med på ett hörn och att få delta i varje föreställning som kör- och rörelseledare.

Sådana här stora projekt ror man sällan iland själv. Både klasslärarna, hjälplärarna och eftisledarna som ansvarar för f-klasserna har varit involverade, och alla har gjort ett digert och bra jobb! Den största elogen ska dock vår musikalmästare Jonas Rundberg ha. Det är tack vara honom som hela projektet kom i gång, och det är han som har skrivit manuset, all musik och alla sånger till musikalen. Dessutom har han skrivit en tillhörande bok som getts ut tillsammans med en cd-skiva innehållandes samma text och musik. Det är helt underbart att få jobba med inspirerande och energiska kollegor av detta slag! Så tack Jonas OCH alla andra underbara kollegor på Gripsholmsskolan - ni gör mitt jobb så mycket roligare och mer meningsfullt!


Nina överräcker blommor till initiativtagaren Jonas Rundberg.

Alla vuxna och barn tackas med blommor.


Hemska väsen i Hjorthagen...


Skolans städ- och kökspersonal på första parkett.

Jonas håller välkomsttal uppe från ljudbåset.

Fred och Marie försöker hota häxan och få henne att bryta förtrollningen.

Innan musikalens sista sång Krig blir fred.

Sista föreställningen är avklarad...

...och diplom delas ut...

...tillsammans med en kram...

...och några mynt.

Glada och förvånansvärt pigga elever.I dag ska jag inte avsluta mitt blogginlägg med att önska alla mammor Glad Mors dag utan väljer att vänta till söndag, då det faktiskt är Mors dag.

 Trevlig fortsatt vecka, säger jag istället! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar